3x waarom je moet overstappen op groene zakelijke energie

Er is van alles gaande op de energiemarkt. Zo zitten de energieprijzen de laatste maanden flink in de lift. Dat kan ervoor zorgen dat je nog eens gedetailleerd naar je zakelijke energiecontract gaat kijken. Wanneer je minder geld wilt betalen voor je zakelijke stroom kun je ervoor kiezen om te beginnen met energie zakelijk vergelijken of om de overstap te maken naar groene stroom voor je bedrijf. Ook daarmee kun je namelijk geld besparen op je zakelijke energiecontract. Groene energie kent nog veel meer voordelen; in dit artikel bespreken we er een paar met je.

Groene stroom is minder vervuilend dan grijze energie

Het grootste voordeel van groene zakelijke energie is het feit dat groene stroom minder vervuilend is voor het milieu dan grijze energie. Dat ligt vooral aan het productieproces en welke gassen daarbij vrijkomen. Bij de productie van grijze stroom komt veel CO2 vrij. Zoals je waarschijnlijk wel weet, is CO2 schadelijk voor het milieu. Het zorgt er onder andere voor dat de aarde opwarmt en dat het weer extremer wordt. Dat zien we nu al aan de vele overstromingen en bosbranden overal ter wereld. Bij de productie van groene energie komt veel minder CO2 vrij. Daarnaast moet er worden gekeken naar de energiebronnen van beide vormen van energie. Grijze energie wordt geproduceerd uit fossiele bronnen. Denk hierbij aan steenkool en aardolie. Deze fossiele bronnen worden steeds leger en leger en op een dag zullen ze op zijn als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen. Bij groene energie zit dit net even anders; deze vorm van energie wordt uit natuurlijke bronnen gehaald. Deze natuurlijke bronnen, zoals de zon en de wind, zijn onuitputtelijk.

Je kunt je eigen groene (en voordelige) energie opwekken

Steeds meer mensen kiezen voor groene stroom voor hun bedrijf om een andere reden, namelijk omdat ze deze vorm van energie helemaal zelf op kunnen wekken. Bij grijze energie kan dat absoluut niet. Wat zo fijn is aan het zelf opwekken van groene energie is dat je er uiteindelijk veel geld mee kunt besparen. Natuurlijk moet je eerst zonnepanelen aanschaffen en kost dit zeker het nodige geld. Maar: de investering die je daarvoor maakt, heb je er al binnen enkele jaren uit. Vervolgens maak je nog heel wat jaren gebruik van gratis energie uit de zon. Wat dat betreft is het dus zeker een goede investering te noemen! Wat ook voordelig is van zonnepanelen is dat je volledig onafhankelijk bent van wat er op de energiemarkt gebeurt. Dat is vooral prettig wanneer de energieprijzen stijgen, zoals nu bijvoorbeeld het geval is. Je merkt daar met je eigen zonnepanelen niet zoveel van. Hoe goed is dat?

Geld besparen op je zakelijke groene energiecontracten

Ben je net begonnen met ondernemen of heb je (nog) niet voldoende geld om zakelijke zonnepanelen aan te schaffen? Geen zorgen; de keuze voor een groen zakelijk energiecontract bij een energiebedrijf is ook al een heel goed begin. Het goede nieuws is dat je zelfs op je groene energiecontract geld kunt besparen. Dat doe je door te beginnen met grootzakelijk of mkb energie vergelijken met behulp van een zakelijke energievergelijker. Dit soort tools vind je gewoon online en kun je vandaag nog gebruiken. Het enige wat je hiervoor moet weten, is je jaarlijkse energieverbruik. Die informatie vind je op je jaarlijkse rekening die je van je zakelijke energieleverancier krijgt. Ben je net begonnen met ondernemen en weet je nog niet wat je jaarlijkse verbruik van zakelijke energie zal zijn? Doe dan even navraag bij de netbeheerder van het pand waarin je zit. Hij of zij kan je meer vertellen over de aansluitingen in het bedrijfspand en over het verbruik van vorige eigenaren.