Bij een heftruck kopen ga je niet over één nacht ijs

Een heftruck kopen doe je, zelfs als je een groot bedrijf hebt, niet ieder jaar. Je kunt, bij verantwoord gebruik van een heftruck, jaren en jaren hetzelfde exemplaar gebruiken. Soms ontkom je er echter niet aan en moet je een heftruck kopen. Dit kan zijn vanwege de uitbreiding van je bedrijf, maar het kan er ook mee te maken hebben dat je huidige heftruck alleen geschikt is voor gebruik buiten terwijl je nu een heftruck voor binnen nodig hebt. Er zijn namelijk verschillende soorten heftrucks en het is maar net waar en waarvoor je de heftruck wilt gaan gebruiken. Ga je een heftruck kopen op rupsbanden of op luchtbanden? Een elektrische heftruck of juist een op diesel?

Een nieuwe heftruck kopen is vaak niet nodig

Natuurlijk is het belangrijk dat je een goede heftruck aanschaft op het moment dat je er een nodig hebt. Maar het staat nergens dat dat perse een nieuwe moet zijn. Je kunt online ook prima gebruikte exemplaren vinden. Die zijn een stuk voordeliger in de aanschaf en zo zorg je ervoor dat je nog wat reserves overhoudt. De aanschaf van welke machinerie dan ook draagt altijd een flink kostenplaatje met zich mee. Door te gaan voor een gebruikte heftruck en goed te controleren of deze al het onderhoud heeft ondergaan dat nodig is, kun je veel geld besparen.

Er zijn verschillende heftrucks voor verschillende toepassingen

Zo moet je voor in het magazijn een andere heftruck kopen dan voor op de bouwplaats. In het magazijn wil je, natuurlijk, altijd voorkomen dat de magazijnvloer beschadigt raakt. Het is dan ook niet verstandig om op een gestorte of gegoten ondergrond gebruik te maken van een heftruck op rupsbanden. Deze "vreten" zich een weg door je vloer. Je kunt binnen beter gebruikmaken van een heftruck op luchtbanden. Deze banden kunnen wat strepen geven op de vloer, maar dat is alle schade die ze zullen aanbrengen. 

Kies je voor elektrisch of diesel?

Uit milieu-oogpunt is het altijd beter om te kiezen voor een elektrisch aangedreven heftruck. Deze geeft geen uitstoot en kan ook heel goed binnen gebruikt worden. Maar de kracht van een heftruck op diesel kan weer net dat beetje extra zijn dat je nodig hebt voor het laden en lossen. Het is altijd verstandig om de goede afwegingen te maken. Twijfel je? Maak dan bij verschillende adressen een afspraak voor een demonstratie of proefrit. Je ziet dan met eigen ogen wat een heftruck op elektriciteit of diesel kan.