Samen de buurt opknappen

Kan jij niet tegen onkruid? Zou jij de verwilderde voortuinen in jouw wijk weleens op de schop willen nemen? Behoefte aan sociaal contact met buurtgenoten? Tegenwoordig zijn gezamenlijke buurtactiviteiten om de wijk te onderhouden erg populair in Nederland. Mensen met groene vingers helpen anderen met het mooi maken van voortuinen en samen bedenken ze creatieve ideeën met betrekking tot de groenvoorzieningen in de buurt. Wat kan je samen met buurtgenoten allemaal ondernemen om de wijk een beetje mooier te maken?  

Van onkruid naar moestuin

Iedere wijk heeft wel een ongebruikt grasveld dat volgroeit met onkruid. Dat bevordert het straatbeeld natuurlijk niet. Hoe zou je dit stuk grond samen met buurtgenoten kunnen opknappen? Maak er moestuinen van! Natuurlijk is dit een hele klus. Al het onkruid en overige puin moet je ergens kwijt kunnen. De oplossing hiervoor is een puincontainer. Bij het leegruimen van het overwoekerde stuk gras, kan al het afval direct in de container worden gegooid. Heb je het afvalprobleem opgelost, dan kun je samen met buurtbewoners genieten. Maak er dan ook een gezellige activiteit van. 

Voortuintjes samen opknappen

Elke buurt kent verschillen in voortuinen. Dat komt natuurlijk, omdat iedereen een ander idee heeft bij een perfecte tuin. Waar de een het gezellig vindt om veel beeldjes in de tuin te hebben, geeft de ander de voorkeur aan een minimalistische tuin. Zolang een voortuin er verzorgd uitziet, zijn de wijkbewoners tevreden. Helaas komt het weleens voor dat iemand niet de tijd of middelen heeft om zijn of haar eigen tuin te onderhouden. Help elkaar daarom met het opknappen van voortuinen. Je kunt ervoor kiezen om je eigen buurman of -vrouw te helpen, maar het is ook een leuk idee om er een wijkactiviteit van te maken. Alle enthousiaste bewoners met groene vingers schieten dan hun buurtgenoten te hulp. Zo creëer je samen een wijk met vrolijke voortuinen. 

BBQ als beloning

Na al dat werken aan de voortuinen en moestuinen, is het tijd voor wat rust. Organiseer een gezellige BBQ en nodig alle buurtgenoten uit. Samen praten jullie over hoe de wijk steeds mooier wordt door alle gezamenlijke inspanningen. Ook is het genieten geblazen. Laat iedere bewoner een thuisgemaakt borrelhapje meenemen. Zo heb je veel variatie in lekkernijen. Vergeet niet om ook vegetarische hapjes mee te nemen, zodat er voor ieder wat wils is. Kortom, een barbecue is de perfecte manier om een band te creëren tussen buurtgenoten en je leert ook nog eens nieuwe recepten kennen.