De beste sneakers voor het hele jaar?

Hoe bepaal je wat de beste sneaker is die er is voor de best mogelijke prestaties? Jarenlang is de norm geweest dat je op zoek bent naar dezelfde materialen die in de zomermaanden worden gebruikt. Dat gezegd hebbende, de markt voor schoenen is geëvolueerd en je hebt nu schoenen voor de winter, regen schoenen, en zelfs sneakers voor de lente en herfst seizoenen. Als gevolg daarvan is de keuze beperkt tot materialen die duurzamer zijn tijdens de warmere maanden. De markt stapte ook over van synthetische naar meer natuurlijke materialen. Daarom heb je tegenwoordig schoenen van materialen als leer, canvas, rubber en een grote verscheidenheid aan andere materialen. Wilt u meer leren over wat de beste sneakers zijn? Lees dan hier meer! 

Introductie

Natuurlijk heb je de beste sneakers die er zijn voor de zomermaanden, wanneer je super casual wilt zijn en niets te serieus wilt nemen. Maar als je echt schoenen wilt die het hele jaar door maximale prestaties leveren, dan moet je ook aandacht besteden aan de materialen. De materialen zijn wat maken de schoenen lichtgewicht, duurzaam, comfortabel en wat velen noemen een "runner's shoe". Hieronder zullen we enkele van de beste materialen voor sneakers bekijken.

Leer

Materialen als suède en leer zijn ongelooflijk duurzaam en licht. Deze materialen slijten echter snel wanneer ze te maken krijgen met natte omstandigheden. Leer daarentegen is uiterst duurzaam, zolang het maar goed wordt schoongemaakt. Sommige soorten leer, zoals kalfsleer, zijn ook volnerfleer, wat betekent dat het leer iets donkerder is dan de huid, waardoor de schoenen veel donkerder van kleur zijn.

Plastics

Materialen als nylon en nubuck zijn uiterst duurzaam en licht. Ze zijn ook zeer zacht en comfortabel. Hoewel ze niet zo glanzen als materialen als leer en suède, bieden sneakers van nylon toch een goede demping en ondersteuning. Nylon kan echter worden geverfd, zodat je schoenen kunt vinden met nylon riempjes, gespen en veters. Het is belangrijk dat je je sneakers goed onderhoudt om schade door chemicaliën als bleekmiddel of chloor te voorkomen.

Voor- en nadelen

Verschillende materialen in sneakers hebben verschillende voordelen. Nylon en nubuck zijn flexibel en toch zeer duurzaam. Leer daarentegen is slijtvast en biedt uitstekende ondersteuning voor de voetboog. Zoals u ziet, zijn er verschillende voordelen van het dragen van sneakers en het hele jaar door. Het meest voorkomende materiaal dat door velen wordt beschouwd als de beste sneakers op de markt van vandaag is echter leer. Leer biedt uitzonderlijk comfort, geweldige bescherming en geweldige tractie.

 

U denkt misschien dat de beste sneakers die van leer zijn. In feite variëren ze in prijs, afhankelijk van de kwaliteit van het gebruikte leer. De beste sneakers zijn echter gemaakt van volnerfleer. Dit betekent dat het leer afkomstig is van de volledige huid van het dier, waardoor het sterker is dan andere huiden. Naast het feit dat ze sterker zijn, is ook bewezen dat ze duurzamer zijn en langer meegaan.

Conclusie

Het meest populaire materiaal voor het maken van sneakers is leer. Dit kan zowel synthetisch als echt leer zijn. De beste sneakers zijn gemaakt van echt leer, omdat het bekend staat om zijn duurzaamheid en allround comfort. Voor vrouwen is synthetisch leer een goed alternatief. Dit materiaal kan zowel voor heren- als damessneakers worden gebruikt omdat het lichter en minder duur is dan echt leer. Mocht u na dit artikel graag iets van kwaliteit op willen zoeken dan adviseer ik het merk Mason Garments aan u. Dit merk maakt kwalitatief geweldige schoenen. Mocht u als man op zoek zijn dan moet u simpelweg online maar eens Mason Garments heren intikken.