Voordelen van een laminaatvloer

Als u uw parket een facelift wilt geven zonder structurele veranderingen aan de bestaande vloer aan te brengen, dan moet u overwegen een nieuw parket in uw huis te laten leggen. Er zijn verschillende grote voordelen aan parket, die u moet overwegen wanneer u besluit om dit type vloerbedekking te installeren. Parket kan er net zo uitzien en aanvoelen als houten vloeren; het enige verschil is dat het parket veel flexibeler is in termen van ontwerp. Bij het overwegen van de voordelen van parket, is het belangrijk om een moment te nemen om na te denken over de beschikbare ontwerpmogelijkheden en wat ze kunnen doen voor uw huis.

Voordelen in overzicht

Een van de beste aspecten van parket is dat het op maat kan worden gemaakt, zodat het precies past bij de afmetingen van uw kamer. Omdat parket materialen exact volgens uw ontwerp specificaties kunnen worden vervaardigd, kunnen parketten uw woning een extra dimensie van design geven. Afhankelijk van uw persoonlijke smaak en voorkeuren kunnen parketten uw huis als het ware laten aanvoelen als een kasteel of een oase. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van laminaat parket om over na te denken:

Duurzaam

Parket is zeer duurzaam, zeer slijtvast en bovendien volledig waterdicht. Dit materiaal barst, bladdert niet, maakt geen vlekken en vertoont geen schuursporen zoals sommige andere soorten vloeren. Door hun grote stijfheid deuken parketten van dit materiaal niet in, zodat krassen gemakkelijk kunnen worden gerepareerd zonder het hele stuk te hoeven vervangen. Wat parketvloeren van hout betreft, zelfs wanneer ze na verloop van tijd met hars of was worden behandeld, kunnen ze er nog steeds volkomen natuurlijk uitzien en aanvoelen.

Design

Design is ook een van de belangrijkste voordelen van parket. Omdat dit type vloer al eeuwen bestaat, zijn er miljoenen verschillende patronen en stijlen met het materiaal gemaakt. Daarom kan parket op maat worden gemaakt om aan de inrichting van elke kamer te voldoen. Zo kan bijvoorbeeld een woonkamer met donkere houten parket worden gecreëerd dat past bij het algemene thema en de kleuren in de kamer. Bovendien zien parketten er geweldig uit in elk type huis, met inbegrip van commerciële inrichtingen zoals hotels, restaurants en kantoorgebouwen. Met dat in het achterhoofd kan de levensduur van uw parket tientallen jaren zijn, of zelfs een leven lang meegaan!

 

UV bescherming

Parket wordt gemaakt van een sterk composietmateriaal dat silica, aluminium oxide en polypropyleen bevat. Deze ingrediënten werken samen om een uiterst duurzaam materiaal te produceren dat geen zonlicht nodig heeft om glad en glanzend te blijven. Dit betekent dat uw parketvloer niet regelmatig aan de zon hoeft te worden blootgesteld om er mooi uit te blijven zien.

Onderhoudsvriendelijk

Omdat laminaatparket zo ontworpen is dat het praktisch onderhoudsvrij is, is het de perfecte keuze voor mensen die in druk belopen gebieden wonen of huisdieren hebben. U hoeft zich geen zorgen te maken over was die zich ophoopt en u hoeft niet meer te boenen om uw parket er mooi te laten uitzien. Bij regelmatig schoonmaken behoudt uw parket zijn gepolijste uiterlijk, waardoor het aantrekkelijker wordt voor het publiek. Zoals eerder gezegd, zijn veel van de voordelen van parket ook minimaal onderhoud, wat betekent dat u uw weekenden niet hoeft te besteden aan het jagen op stofdeeltjes of het in de was zetten.

 

De meeste laminaat parketten kunnen worden schoongemaakt met een natte dweil en een paar druppels water. Dat is alles! U hoeft geen speciale poetsmiddelen of gereedschappen te kopen om uw parket te onderhouden. En mocht er toch iets misgaan, dan hoeft u alleen maar het stuk te vervangen. Deze voordelen maken parket tot de makkelijkst te onderhouden vloer van alle beschikbare soorten. Nog gemakkelijker zou zijn PVC vloeren, maar deze hebben natuurlijk een andere stijl