Wat kan een letselschadeadvocaat voor jou betekenen?

Maak je geen zorgen, dit is geen goedkope advertentie voor een tweederangs superheld; dit is een oprechte vraag! Er komt namelijk best wel veel letselschade voor in ons kleine landje. Letselschade in het verkeer, letselschade op de werkvloer, noem het maar op. Het kan lastig zijn om te bepalen wat er nu precies gebeurd is en wie daar schuld voor draagt, maar als jouw onrecht is aangedaan kan het zomaar zijn dat je recht hebt op compensatie van de schuldige partij of partijen; en dán heb jij behoefte aan een letselschade specialist en/of letselschade advocaat Eindhoven (of ergens anders!) 

De zaak 

Net zoals bij andere takken van de advocatuur selecteert een letselschade of whiplash advocaat hun zaken zelf; en als die persoon niet persoonlijk de zaken selecteert, doet de firma dat. Er wordt dus, in ieder geval, door het advocatenkantoor bepaalt welke zaken wel of niet schot hebben. Stel je nou eens voor: je werkt op een bouwterrein (of werkte tot voor kort op een bouwterrein, kan ik misschien beter zeggen) en er was een staalkabel niet correct bevestigd. Helaas is hierdoor een ijzeren balk gevallen en op jouw voet terecht gekomen. Hierdoor ben jij tijdelijk arbeidsongeschikt maar gaat het bouwterrein gewoon verder. Zonder jou. Dan is de vraag; is dat wel helemaal eerlijk? En is dat niet de schuld van de werkgever op wiens vloer jij je op dat moment bevond? Dat zijn precies het soort zaken waar een letselschadeadvocaat zich mee bezig houdt. 

De specialist 

Zaken dus, waar een randje onrecht zit. Waar een heel gewoon iemand—die misschien is gevallen met de fiets door een geul in de straat die er alleen maar zit omdat de gemeente nalatig is geweest met het onderhoud van de wijk—iets is overkomen waar diegene niks aan kan doen, maar waar toch schuld is. Waar toch iemand voor terecht moet staan. Misschien niet in een ellenlang strafrechtelijk proces, want er is hoogstwaarschijnlijk geen misdaad gepleegd, maar er is wél iets misgegaan. Als dit bij jou gebeurd is, als dit dus allemaal heel bekend klinkt, schroom je dan niet om beroep te doen op een letselschadeadvocaat. Ga op voorgesprek; bezoek een advocatenkantoor; maak je wijzer over je rechten. Het kan zomaar zijn dat jij recht hebt op compensatie.

 

Het is al naar genoeg, wat er is gebeurd. Het kan niet ook nog zo zijn dat het bedrijf of de persoon die hier deels schuld aan heeft er, om het even bot te zeggen, ‘zomaar’ mee wegkomt. Dus; zoek uit wat de mogelijkheden zijn en veel succes.