Een vrieskast voor je restaurant aanschaffen 

Als je een restaurant gaat openen of al een tijdje geleden een restaurant hebt geopend, dan wil je natuurlijk heerlijke gerechten klaar kunnen maken. Het is dan wel erg belangrijk dat je over de juiste en nodige ingrediënten beschikt. Helaas zijn ingrediënten beperkt houdbaar en is het vaak niet te doen om elke dag nieuwe ingrediënten aan te schaffen. Veel restaurants kiezen er daarom voor om een vrieskist aan te schaffen waar ze grote hoeveelheden ingrediënten in op kunnen slaan. In Nederland kun je vrijwel overal een vrieskist aanschaffen voor je restaurant, maar er zijn zeker zaken waar je op moet letten. Welke zaken dat precies zijn, vind je dan ook in dit artikel. 

 

Energieverbruik is erg belangrijk

Een van de grootste kostenposten van een restaurant zijn, naast het personeel, de energiekosten. Dat is zeker niet vreemd aangezien er binnen een restaurant zeer veel apparatuur is te vinden. Dit gaat dan in veel gevallen ook niet om apparatuur dat geschikt is voor thuisgebruik, maar om apparatuur die alleen voor horecaondernemingen bedoeld is. Je kunt je dus wel voorstellen dat deze apparatuur in veel gevallen meer energie verbruikt. Het is dus erg belangrijk om zoveel mogelijk zien te besparen op de energiekosten. Dit kun je doen door een vrieskast aan te schaffen die zuinig is. Dit kun je achterhalen door de energielabel te bekijken. 

 

Voorkom kruisbesmetting 

Als je eigenaar bent of gaat worden van een restaurant, dan weet je hoe belangrijk het is om kruisbesmetting te voorkomen. Voor de mensen die niet weten wat kruisbesmetting is, kruisbesmetting houdt in dat bacteriën van vlees andere producten besmetten. Het is erg belangrijk om je hieraan te houden, want als er sprake is van kruisbesmetting kunnen je gasten ziek worden en in het ergste geval zelfs komen te overlijden. Kruisbesmetting kun je voorkomen door meerdere vrieskisten aan te schaffen. 

 

Vrieskist zijn erg lastig te recyclen 

Als je oude vrieskisten wilt vervangen en dus ook nieuwe vrieskisten aan wilt schaffen, is het erg verstandig om er rekening mee te houden dat vrieskasten erg lastig te recyclen zijn. Het wordt daarom ook aangeraden om zo lang mogelijk van de vrieskasten gebruik te maken. Dat vrieskasten lastig te recyclen zijn, heeft ermee te maken dat er zich zeer veel gassen bevinden in een vrieskast. Deze gassen worden gebruikt voor het koelen en bevriezen van de inhoud. Deze gassen zijn helaas zeer schadelijk voor het milieu en daarom willen veel recyclebedrijven geen vrieskisten recyclen.