Zo scoor jij goedkope zakelijke energie in 2022

De laatste berichtgeving over de prijzen van energie is niet heel positief. Wie de energieprijzen een beetje in de gaten heeft gehouden, weet dat ze al een hele tijd in de lift zitten. Dat betekent dat je vandaag de dag meer moet betalen voor je zakelijke energierekening dan vorig jaar of het jaar ervoor. Gelukkig is er een aantal tips dat je op kunt volgen om alsnog zoveel mogelijk geld te besparen op je energierekening. Zo kun je met behulp van zakelijk energie vergelijken altijd de beste deal scoren. In dit artikel lees je daar meer over en geven we je andere tips om geld te besparen op je zakelijke energie.

Stap altijd over op het moment dat dat kan

Wist je dat een van de redenen waarom menig ondernemer te veel betaalt voor zakelijke energie is omdat ze geen actie ondernemen op het moment dat dat mag? Ieder energiecontract beschikt over een einddatum. Dat houdt in dat je contract voor zakelijke energie op een dag afgelopen is. Onderneem je geen actie dan wordt dat energiecontract stilzwijgend verlengd. Helaas gebeurt dit nooit tegen aantrekkelijke aanbiedingstarieven, maar voor veel te hoge verlengingstarieven waardoor je gegarandeerd te veel betaalt voor je energiecontract. Daarom is het écht belangrijk dat je op zoek gaat naar een betere energiedeal wanneer de einddatum in zicht komt. Wat je ook kunt doen, is checken of je huidige energieleverancier een interessante aanbieding voor je heeft. De meeste zakelijke energiebedrijven willen hun klanten zo lang mogelijk houden waardoor ze wel eens met interessante aanbiedingen kunnen komen. Kunnen ze je niets aanbieden dan ben je gegarandeerd op een andere plek goedkoper uit.

Begin met zakelijk energie vergelijken voor goede deal

Heb je geen idee waar je zo snel aan een nieuw voordelig energiecontract kunt komen? Dat is gelukkig heel simpel: door te beginnen met energie vergelijken grootzakelijk of kleinzakelijk weet je binnen no time welk zakelijk energiecontract bij jouw bedrijf past. Het goede nieuws is dat je niet zelf op zoek hoeft te gaan naar diverse energiedeals. Je kunt tegenwoordig heel gemakkelijk gebruik maken van een zakelijke energievergelijker (online tool) die voor jou op zoek gaat naar de beste energiecontract voor je jaarlijkse energieverbruik. Daarom is het belangrijk om te weten wat dat verbruik precies is. Die gegevens vind je op je jaarlijkse afschrijving. Begin je net met ondernemen? Dan kan je netbeheerder je verder helpen met het verzamelen van dergelijke gegevens. Het grote voordeel van een zakelijke energievergelijker is dat zo'n tool onafhankelijk is wat betekent dat je altijd het meest complete aanbod te zien krijgt. Je hoeft dus niet verder te zoeken.

Check altijd de opzegtermijn van je energiecontract

Waar we het eerder in dit artikel al hadden over de einddatum van je zakelijke energiecontract is het ook belangrijk om te kijken naar de opzegtermijn van datzelfde contract. Je hebt namelijk altijd een termijn waarin je mag overstappen naar een ander energiecontract. Per energieleverancier verschilt het hoe lang die termijn is. De één hanteert een termijn van een maand, terwijl de ander drie maanden rekent. Let daar al goed op bij het afsluiten van je zakelijke energiecontract zodat je precies weet wanneer je mag overstappen. Besluit je om eerder over te stappen dan dat je opzegtermijn is ingegaan? Dat is financieel gezien niet zo handig, omdat je dan te maken krijgt met een opzegboete. Een opzegboete is een bedrag dat je nog moet betalen voor de energie die je nog had gezegd af te nemen. Aan het begin van het afnemen van je energiecontract heb je immers afspraken gemaakt met het energiebedrijf; die afspraken moet je (logischerwijs nog nakomen.